Това заяви пред bTV украинският посланик у нас Виталий Москаленко. По

...
Това заяви пред bTV украинският посланик у нас Виталий Москаленко. По
Коментари Харесай

Москаленко се надява, че новият парламент ще реши да даде оръжия на Украйна

Това съобщи пред bTV украинският дипломат у нас Виталий Москаленко. 

По думите на дипломата нищо от Киев не е пристигнало за ремонт у нас, както бе решено. 

" Няма позиция, че не би трябвало България да дава тежко въоръжение на Украйна. Можем този въпрос да го активираме непрекъснато ", безапелационен бе Москаленко.

Дипломатът съобщи, че заповедта за офанзивата над Украйна е била дадена още при започване на октомври и изрично не е отговор на гърмежа на Кримския мост, както настояват от Кремъл. 

" Целта е да бъде лишена страната от сериозна инфраструктура - спиране на ток и топла вода, да бъдат уплашени жителите, с цел да не се борят против експанзията и да бъде изплашена европейската общественост като наказване ", уточни Москаленко.

 

" Ние приказваме за гърмежите на Кримския мост с някаква българска диря. Това наподобява смешно. Да си спомним какво приказваха руснаците, когато смъкнаха холандския аероплан. Ясно беше едно - че самолетът бе свален от тях. В случая с " българския камион " - всички схващат, че няма никаква българска диря. Възможно е Русия да е инсценирала самия гърмеж ", уточни още Москаленко.

 

Според него тезата на Кремъл задейства вътрешнополитическото говорене, с което се приканва страната ни да не изпраща оръжия на Украйна, " с цел да не става част от войната ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР